onsdag 24. juni 2009

Jeg visste jeg ikke burde...

...men nå er det for sent å angre. Hva jeg har gjort? Ikke noe værre enn å sette opp et regnskap over hvor mye jeg har brukt på denne hobbyen frem til nå, og sett litt på hvor mye jeg har tjent på den. Jeg blir ikke rik ennå, for å si det sånn... Jeg synes jeg har solgt en del kort, men tallenes tale er klar: Jeg har solgt for 8% av det jeg har kjøpt. Trøster meg selv med at mye av det jeg har handlet er investeringer som gjør det mye mer morro å sitte med denne sysselen. Og all hobby koster, så da så.

Dette kortet lagde jeg på søndag, og jeg brukte bare en time på det. Men det skyldtes nok at jeg hadde liten tid, og at jeg var lei fordi jeg hadde vært på jobb i 9 timer. Motivet fant jeg ferdigmalt i en skuff, og resten gikk slag i slag. Ble i grunnen fornøyd, og synes det datostempelet er veldig morro å bruke.


Stempel fra Magnolia og Papirloftet. Malt med akvarellmaling, og pyntet med Stickles Glitterlim Star Dust. Papir fra Basic Grey og Melissa Frances. Den store sirkelen er stanset ut med Fiskars Circle Border Punch Antique Elegance, og svertet med Distress Ink Weathered Wood. Blomster fra Prima. Grenene er stanset ut med McGill Pine Punch, og båndet er American Crafts. Perler fra KaiserCraft. Metallpynt fra Unik Hobby.


Nærbilde av motivet. Jeg har malt jenta i blåfarger, og hovedfargen er Payne's Gray fra Windsor & Newton, som er mer blå enn grå. Metallpynten har jeg festet med sytråd ved å stikke hull i arket og tape fast trådendene på baksiden.


Detalj av pynten.


3-tallet er hvit chipboard som jeg har tatt lim på og strødd over Sugar Coating Glitter Lilly White. Dekorativt, men et fryktelig søl. Når glasset er tomt tror jeg at jeg skal holde meg til glitterlimet, som er mye mer brukervennlig...


Har pyntet blomstene med Stickles Glitterlim i fargen Star Dust også. Glitrer mer i virkeligheten enn det kommer frem av dette bildet.


Og til slutt et bilde av datosirkelen. Den kan jo brukes til alle anledninger, for man kan jo skrive hva man vil i midten. Eneste jeg ikke liker så godt er at det er en clearstamp. Synes kvaliteten på de er litt ymse. Trykker jeg for hardt blir det tykt og grumsete. Trykker jeg for lite dekker det ikke. Har ennå til gode å bli 100% fornøyd med clearstamps.

Isa har lagt igjen en kommentar til en av postene mine, og lurer på hvordan jeg alltid klarer å ta bilde av kortene mine uten at de blir skjeve og skakke. Men jeg klarer ikke det, vet du. Jeg jukser. I Photoshop. Jeg markerer størrelsen på kortet med Guides, også velger jeg transform og warp modes. Deretter drar jeg i kortet slik at det blir like firkantet som det er i virkeligheten. Så når jeg klipper det etterpå så blir det akkurat likedan som kortet mitt. Men det hjelper om bildet er mest mulig beint i utgangspunktet. Det som funker best for meg er å ta bilde av kortet mens det står på et bord, sånn at jeg kan bøye meg ned og ta bildet rett forfra. Sånn, det var dagens avsløring.

onsdag 17. juni 2009

Sommerlig bursdagskort

Sommeren er åpenbart tid for bursdagsfeiring for oss. På onsdag var Kristoffer i barnebursdag hos ei jente i barnehagen, og jeg hadde lyst til å lage et sommerlig kort. Litt uvant å scrappe i gult, men jeg likte fargene da kortet var ferdig.

Stempel fra Whiff of Joy og Ladybug and Friends. Motivet er stemplet på 300 g akvarellpapir, og malt med akvarellfarger fra Windsor og Newton. Blomster fra Prima.


Guttekort for salg

Det er liten tvil om at det beste salget av kortene mine er det mamma som står for. Og siden pappa sa at han også ville ta med kortene på jobb, så måtte jeg lage noen flere siden jeg bare hadde noen få liggende. Fokuserte på guttekort denne gangen. Og symaskina måtte opp igjen...

Stempel fra Magnolia og Ladybug and Friends. Blomster fra Prima. Tag'en er stanset ut med Spellbinders Wizard.



Stempel fra Whiff of Joy og Ladybug and Friends. Blomstene er stanset ut med Retro Flower Punch i størrelsene L, M og S. Perler fra KaiserCraft.


Treplata som gutten holder har jeg med vilje latt stå tom, for jeg tenkte at man her kunne skrive f.eks. alderen til den som får kortet. Eller en personlig hilsen.


For å være litt effektiv valgte jeg å lage dette kortet ut i fra samme mal som et kort jeg lagde tidligere til eldstegutten min. Her har jeg brukt andre papirer, og sydd med symaskin.


Synes metallcaps'en er så søt...


På det neste kortet har jeg brukt tog-punchen min fra Martha Stewart. Synes den er veldig dekorativ, men litt vanskelig å bruke. Ikke teknisk sett, for den funker kjempebra, men jeg får aldri plassert punchen på kortet sånn at jeg blir helt fornøyd.


Denne søte musa fra Whiff of Joy får jeg aldri helt teken på, sånn malemessig. Men det kommer seg for hver gang, og ørene ble jeg fornøyd med denne gang.

Dåpskort og babykort

Denne helga har vi vært i barnedåp, og mannen og jeg skulle være faddere. Dette kortet lagde jeg til dåpsbarnet, selv om planene opprinnelig var å lage en hjerteeske av de samme papirene. De planene måtte jeg skrinlegge da jeg fant ut at jeg skulle kjøpe en paispade i stedet for et smykke... Også på dette kortet har jeg sydd, for det var ikke så mye styr å ta frem symaskina som jeg hadde trodd...






Mamma har hatt syforening igjen, og i den forbindelse lagde jeg noen kort som hun kunne vise frem. For det meste babykort og gratulasjonskort. Dette er et av kortene hun solgte, og kanskje det jeg ble mest fornøyd med av alle.




Morro å lage babykort med annet motiv enn Magnolia-stemplene mine.


Og her et kort i guttefarger.


Et par bursdagskort ble det også. Kortene skulle leveres rett etter at de var ferdige, så jeg måtte droppe glitterlimet denne gang. Følte at det ble litt nakent, men det får gå.


Prøver å få brukt opp litt av de brune, mørke papirene mine. Har konkludert med at jeg er mest glad i lyse ark. Men dette er i alle fall et guttekort.

søndag 7. juni 2009

Jeg har sydd... på kort...

At symaskiner kan brukes til å sy annet enn klær har jeg vel visst lenge, men dette er første gang jeg har sydd på et kort. Men det er garantert ikke siste gang, for jeg likte effekten veldig godt. Dette kortet er et bestillingskort til brudepar, og det er også pyntet inni.






Papir fra Imaginisce og Wishmade. Roser og hydrangea blomster fra Prima, sprayet med Glimmer Mist Pearl og pyntet med Stickles glitterlim Crystal. Perler fra KaiserCraft og bånd fra Panduro. Metallpynt fra Unik Hobby. Stempel fra Papirloftet og Sarah Kay. Motivet er malt med akvarellmaling på 300 g akvarellpapir, og stanset ut med min Spellbinders Wizard. Diesene som jeg har brukt på dette kortet heter Petite Ovals Large, Petite Scalloped Ovals Large og Labels One. Blomstene inni er stanset ut med Retro Flower Punch Small og Medium.

mandag 1. juni 2009

10 kort og et bokmerke

Endelig ble det tid til litt bloggoppdatering. Har hatt en relativt stor kortproduksjon i mai, i tillegg til at jeg har besøkt Karen i Stavanger. Og i Stavanger er det scrappebutikker, så vi hadde lagt opp til litt handling. Jeg fikk endelig kjøpt meg en Spellbinders Wizard, og jeg er kjempefornøyd med den. Se bare på dette kortet som jeg lagde til Kristoffer. Den utstansede formen er jo mye mer dekorativ en en firkantet lapp...




Stempel fra Whiff of Joy og Papirloftet, mønsterpapir fra Basic Grey (Wisteria white dynasty), bånd fra American Crafts, blomster fra Prima, metallpynt fra Unik Hobby (hjerte) og Kort & Godt (caps). Motivet er stemplet med Staz On Timber Brown på 300 g akvarellpapir, og malt med akvarellmaling.

Ennå et kort til Kristoffer. For siden yndlingsfargen hans er rød måtte jeg i alle fall ha et kort med noen innslag av rødt. Dette skal han få fra Jonathan.




Stempel fra Whiff of Joy, malt med akvarellmaling på 300 g akvarellpapir. Mønsterpapir fra Basic Grey (Boxer) og My Mind's Eye (29th Street Market). Metallpynt fra Unik Hobby. Pyntet med Stickles glitterlim Platinum. Blomster stanset ut med Retro Flower Punch, liten, medium og stor. Swirls stanset ut med Whale of a Punch Wave Flourish.

Ellers er det bare jentekort jeg har laget, for mai er en måned med mange jentebursdager. Fire av jentene fikk hjemmelagede wiresmykker i gave, så da ble også smykkelageret mitt litt mindre. I tillegg lå jeg litt på etterskudd med et kort til en jente som hadde bursdag i april, og det måtte selvfølgelig også lages.



Stempel fra Magnolia. Mønsterpapir fra ....... Tags'en er stanset ut med min nye Spellbinders Wizard. Metallpynt fra Unik Hobby. Roser fra Prima, pyntet med Stickles glitterlim Star Dust. Bling fra Prima (Say it in Crystals). Hjertet på motivet er fremhevet med Glossy Accents.




Stempel fra Sarah Kay, malt med akvarellmaling. Sarah Kay stemplene er clearstamps, og jeg har funnet ut at jeg liker rubber stamps bedre. Spesielt de fra Whiff of Joy gir fine og klare streker. Pyntet med hjemmelagede blomster og Stickles glitterlim Crystal. Perler fra KaiserCraft.





Sugar Nellie stempel, malt med akvarellmaling og pyntet med Stickles glitterlim Crystal. Mønsterpapir fra My Mind's Eye (29th Street Market).





Stempel fra Magnolia og Papirloftet. Blomstene er pyntet med Stickles glitterlim og Glossy Accents. Metallpynt fra Unik Hobby.



Stempel fra Magnolia, blomster fra Prima, mønsterpapir fra My Mind's Eye (29th Street Market), bånd fra American Crafts, perler fra KaiserCraft, pyntet med Stickles glitterlim Platinum og Glimmer Mist.

Og som om ikke det er nok med alle bursdagene, så er jo mai som kjent konfirmasjonsmåneden over alle. I år måtte jeg lage to konfirmasjonskort som jeg skulle gi bort selv, og de pyntet jeg også inni kortene. Det ene kortet har jeg lagt ut bilde av før, men siden jeg kjøpte noen fine krystallswirls i Stavanger så måtte jeg pynte kortet litt ekstra. Og jeg synes det gjorde seg. Konvolutten inni er til penger. Kortet ble lagt i en clear bag, så lagde jeg en tag med Wizard'en min, og skrev navnet til konfirmanten på denne. Måtte selvfølgelig pynte litt ekstra med en Prima rose og litt Stickles glitterlim Platinum.




Det andre konfirmasjonskortet lagde jeg i lillafarger, med restene av papiret etter invitasjonene jeg lagde på bestilling tidligere i år.







Hadde også laget et bokmerke til konfirmanten, for hun er så glad i å lese, og sitter stadig vekk med nesa i ei bok :). Bokmerket er laget etter målene på en plastlomme for bokmerker, og denne ble pyntet med bånd og metallpynt. Men jeg glemte selvfølgelig å ta bilde av det ferdige bokmerket. Pengene la jeg også ned i denne mappa, siden jeg ikke hadde plass til en konvolutt inni kortet.



Da jeg var ferdig med disse kortene kom jeg på at jeg også måtte ha klart et nyfødtkort til jente til denne helga. Vi skulle nemlig reise i konfirmasjon i går, og omtrent alle kortene skulle være klare da. Så da jeg kom på at jeg hadde et ferdig kort liggende så valgte jeg å bruke dette. Det har blitt mange sene kvelder, så det fristet ikke å sitte ennå lenger oppe. Men jeg satte på et ekstra datostempel, og synes kortet ble finere med det.


Jeg har også tatt mange bilder av scrappeplassen min, og alle de kjekke oppbevaringssakene mine. Men det blir litt overkill å legge ut de nå, så det får bli senere. Er i grunnen fornøyd med at jeg fikk lagt ut alle disse bildene i kveld.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...